A D’ARTESANIA

2007/2010

E D’ESPAI / O D’OBJECTE / S DE SUBJECTE

Sèrie de tres documentals sobre l’artesania a Catalunya, amb la voluntat de proposar una visió dinàmica i compromesa del sector. Varen ser encarregats per Artesania Catalunya (en aquells moments liderada per Gemma Amat) secció de la Generalitat de Catalunya que té com a missió la promoció i ajuda a aquest sector. Per poder donar una visió prou completa, es va dividir en tres àmbits: espai, objecte i subjecte.

E D’ESPAI (2007)

Documental sobre les relacions entre l’artesania i l’arquitectura en l’àmbit català (de moment només es disposa de la versió original catalana). Aquest treball forma part d’una sèrie de tres documentals que formen la sèrie A D’ARTESANIA. Compta amb la participació d’Enric Ruiz-Geli, Antoni Vendrell, Manuel Bailo, Toni Cumella, Xavier Claramunt, Josep Bohigas, Benedetta Tagliabue, Jordi Vidal, Efren Peromingo, Joan Farré, i Marti Manyà. Idea i coordinació de Jesús-Àngel Prieto, imatge de Carles de la Encarnació i David M. Rastrilla, muntatge de David M. Rastrilla, música d’Irina Prieto i Lucas Peire, en una producció de Rumb Sud per Artesania Catalunya (2007).

E D'ESPAI

O D’OBJECTE (2009)

Aquesta segona entrega, reflexiona sobre la nostra responsabilitat com a fabricants d’objectes, i com l’artesania ha estat històricament protagonista d’aquesta tasca. Evidentment dialogant amb el disseny com a disciplina que, al servei de la indústria, ha generat tota una cultura del projecte que ara gira els ulls cap a la producció manufacturada. Participen en aquest vídeo Oscar Guayabero, Xavier Vega, Ester Luesma, Josep Mañà, Gerard Moliné, David Bagué, Madola, Jordi Aguadé, Pere Aguadé, Hervé Lafon, Meritxell Tembleque, Joaquim Falcó, Salvador Juanpere, Blai Puig, Joan Rieradevall, Isabel Banal , Xavier Mañosa, Guillem Ferran, i Pepe Bringué. Imatge de David Rastrilla i Rafel Uyà, muntatge de David Rastrilla, música d’Irina Prieto, idea i coordinació de Jesús-Àngel Prieto: és una producció de Rumb Sud per Artesania Catalunya (2009).

Ester Luesma filmada per David Rastrilla

O D'OBJECTE

S DE SUBJECTE (2010)

L’últim documental de la sèrie A d’Artesania (de moment en versió catalana). Aquí desenvolupem aquells territoris propers al cos: joieria, barreteria, moda, complements, floristeria, sabatereria, guitarrer i … restauració alimentària. Hi participen Nicolás Spinosa, Marisé Àlvarez, Patricia Soley, Ramón Puig-Cuyàs, Txell Miras, Kima Guitart, Marc Monzó, Enric Majoral, Teresa Rosa, Raül Querol, Mar Sarez, Josep Cunillera, Josep Melo, Frank Montasell, Carme Rusacalleda, Nina Paulowsky , Montse Bolet, Lluïsa Samaranch, i Salva Pereira. La imatge és de Rafel Uyà, el muntatge és de Jaume Vilalta, la música d’Irina Prieto, i la idea i coordinació de Jesús-Àngel Prieto. Una producció de Triandina per Artesania Catalunya, 2010.

Kima Guitart filmada per Rafel Uyà